ברכותינו לפרופ' כהן עם בחירתו לראש ביה"ס ותודה לפרופ' רוטמן עם סיום כהונתו

יישר כח!

02 אוקטובר 2022
ברכותינו לפרופ' כהן עם בחירתו לראש ביה"ס ותודה לפרופ' רוטמן עם סיום כהונתו

בית הספר למדעי היהדות וארכאולוגיה שמח לברך את פרופסור יורי כהן מהחוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום, עם בחירתו לראש בית הספר החל משנת הלימודים תשפ"ג.

בהזדמנות זו, אנו מבקשים להביא לפניכם את דברי הפרידה של פרופ' רוטמן:

עם סיומה של השנה וסיום תפקידי כראש בה"ס אני מבקש לשלוח מילות ברכה אישיות ואיחולים לשנה טובה.

כקהילה של חוקרות, עובדים, מורים, ותלמידים בשנתיים האחרונות האתגר המשותף שלנו בשנתיים האחרונות היה המשך עבודת המחקר וההוראה שלנו בתחומי הידע שעליהם הופקדנו ואליהם אנחנו מחויבים, זאת לצד דאגה לניהול תקין ורציף, ומציאת תנאים חדשים להמשך והתפתחות של הפעילות של כולנו, זאת מבלי להיפגע יתר על המידה ממגיפה עולמית, ומתקופות של ניתוק פיזי מהקמפוס.

אני שמח מאד שבה"ס שלנו לא רק המשיך בפעילות הברוכה, אלא אף הצליח להרחיבה. יש לנו מעל ארבע מאות תלמידות ותלמידי מחקר, והזכיות של כולנו בשנים האחרונות בקרנות מחקר ובפרסים הם מודל ודוגמא בכל הקמפוס. זאת לצד פרסומים רבים ומגוונים בכל התחומים, בספרים, מאמרים, ועריכה והוצאה של כתבי-עת. הקמנו מעבדות חדשות ואף פתחנו פרויקטים ותוכניות לימודים חדשות שיצאו לדרך בשנתיים האחרונות. האתגר הגדול היה לעבוד בשיתוף פעולה הדוק לטובת הכלל, אתגר שלעיתים דרש וממשיך לדרוש לשים מעט בצד צרכים אישיים מידיים. גם בזה אני שמח וגאה שהצלחנו. המשכנו לעבוד ביחד ולהמשיך ליצור בה"ס שמקדם קולגיאליות ושיתופי פעולה. התברכנו בתחומים מגוונים שנושקים האחד לשני ומאפשרים שיח משותף ומפרה, ואנחנו פועלים להרחיב אותו כל הזמן. בשנה החולפת התברכנו גם בחברות וחברי סגל חדשות ובתלמידים חדשים, וכמובן השקנו מרכז חדש לקידום הרעיון של יהדות כציוויליזציה.

היה לי כבוד, עונג וגאווה לעמוד בראש בה"ס בשנתיים האחרונות, להכיר מקרוב את תחומי המחקר המרתקים, את מי שעומדות ועומדים מאחוריהם, את העשייה הברוכה, ההתעקשות על מצוינות, ואני מבקש להודות לכולכם על שיתוף הפעולה ההדוק, ההתגייסות, התמיכה והקולגיאליות.

מעל לכל אני מבקש להודות לששת המופלאות שלנו שבלעדיהן היינו כולנו אבודים: ענת ציון, קורל, טלי, ענת אבירם, טל ונדין, תודה רבה על התמיכה והעשייה שלכן בשנה החולפת.

שתהיה לכולנו שנה טובה, שנה של שקט, של פעילויות, הוראה ולימוד מרתקים, שיתופי פעולה חדשים, תמיכה הדדית, והרבה בהצלחה לראש בה"ס החדש שלנו, יורי כהן!

אני חותם בתמונה של תופסי האורית בקודש ממש מהשבוע הזה (ותודה לדיאנה ליפטון על התמונה).

צילום: דיאנה ליפטון

שנה טובה לכולנו,

יובל

במעמד זה, נבקש להודות לפרופסור יובל רוטמן עם סיום תקופת כהונתו ולאחל בהצלחה לפרופסור יורי כהן.