ברכות לפרופ' כהנא עם זכיית ספרו בפרס גולדשטיין

יישר כח!

01 יוני 2022
ברכות לפרופ' כהנא עם זכיית ספרו בפרס גולדשטיין
תרנגולת בלי לב: דת ומדע בכתיבה הרבנית במאה ה- 18 מאת מעוז כהנא.

בית הספר למדעי היהדות וארכאולוגיה שמח לברך את פרופסור מעוז כהנא עם זכיית ספרו "תרנגולת בלי לב - דת ומדע בכתיבה הרבנית במאה השמונה עשרה".

פרופ' כהנא זכה בפרס גולדשטיין גורן לספר הטוב במחשבה יהודית לשנים 2019 - 2021.

קצת על הספר:

"תרנגולת בלי לב" מספר את סיפורם של הדת והמדע בעת החדשה המוקדשת, בעידן המהפכה המדעית.

הספר בוחן מאה שנים של יצירה רבנית בהלכה ובקבלה, למן קורותיה הסבוכים של תרנגולת משונה, חסרת לב, בגרמניה של ראשית המאה השמונה-עשרה וע התיאור המוקסם של לב העולם בכתביו של ר' נחמן מברסלב במזרח אירופה כעבור מאה שנים.

כל מתואר מזווית לא שגרתית סיפורה הסוער של החברה היהודית בעת החדשה, והדרך המורכבת שבה היא מקיימת פליאה, חידוש ושגרה.

זכייה זו לוותה בפרס עבור ספרו של יהודה הלפר: "Jewish Socratic Questions in an Age without Plato".

מידע נוסף על הספר בקישור הזה >

יישר כח!