תואר ראשון

תואר ראשון במקרא 

עשרים וארבעת ספרי המקרא משקפים את עושר היצירה הרוחנית והספרותית של עם ישראל בעת העתיקה. מאז זמן יצירתם – דרך ימי הבית השני, תקופת חז"ל וימי-הביניים – ועד ימינו אלה, ספרי המקרא ופרשנותם הם התשתית לתרבות וליצירה העברית והכלל-אנושית לדורותיה. בלימודי התואר הראשון החוג למקרא שואף להקנות לתלמידיו ולתלמידותיו בסיס ידע רחב וכלי מחקר מתקדמים בכל הסוגות הספרותיות המיוצגות בספרות המקראית, ובסוגיות התאורטיות העולות ממנה, על ריבוי פניה ועושר רבדיה. הלימודים בחוג מקיפים גם את הספרות הבתר-מקראית, שנוצרה בימי הבית השני ושרדה למקוטעין בספרים החיצונים ובמגילות מדבר יהודה, וכן הם פורשים יריעה רחבה של פרשנות המקרא לדורותיה.

לימודי התואר הראשון מתפרסים על פני שלש שנים ומיוסדים על הקניית כלי מחקר מתקדמים לקריאה עצמאית וביקורתית של הטקסטים המקראיים, ועל פיתוח הבנה עשירה ורבת פנים של חיבורם, התקבלותם ופרשנותם מאז העת העתיקה. בהתאם לכך עוסקת תוכנית הלימודים במכלול ההיבטים של חקר המקרא: התהוות ספרי המקרא ותהליך התגבשותם עד להתקבעות הנוסח הרווח בימינו, מחשבת המקרא על מגוון הדעות והאמונות שבו, פרשנות וביקורת המקרא המסורתית והמודרנית, האמצעים הספרותיים במקרא ודרכי עיצובם ולשון המקרא על רבדיה השונים. הלימודים מקיפים גם את ספרות ימי הבית שני, הספרים החיצונים ומגילות מדבר יהודה. כמו כן נסקרים ההיסטוריה, התרבות והעולם הרעיוני של עם ישראל ועמי המזרח הקדום, כרקע לצמיחת הספרות המקראית ועיצובה. במהלך הלימודים רוכשים התלמידים גם מיומנויות של קריאה צמודה במסגרת קורסים טקסטואליים המוקדשים למגוון טקסטים מסוגות שונות, ובשלבים המתקדמים משתתפים בקורסי בחירה וסמינרים בנושאים מתקדמים. 

 

ניתן ללמוד בחוג למקרא לתואר ראשון:
במסלול דו-חוגי 60 ש"ס או במסלול חד-חוגי 120 ש"ס. המסלול החד-חוגי מיועד לתלמידים המבקשים להרחיב ולהעמיק את השכלתם בתחום. ההצטרפות למסלול החד-חוגי אפשרית החל מן השנה השנייה ללימודים ומותנית בהשלמת 18 ש"ס לפחות בחוג למקרא בממוצע ציונים 90 ומעלה ו- 18 ש"ס בחוג הנוסף בממוצע ציונים 80 ומעלה. השעות שנלמדו בשנה א' בחוג אחר (עד 18 ש"ס) יוכרו כחלק ממניין 120 השעות הנדרשות להשלמת התואר במסלול החד-חוגי.
 

מלגות
החוג מציע מלגות בגובה של עד חצי שכר לימוד למשך שנתיים לתלמידי התואר הראשון, ומלגות הצטיינות נוספות. 
לפרטים נוספים

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>