רנסנס והעת החדשה המוקדמת

לימודי ההיסטוריה של העת החדשה המוקדמת מתמקדים בתקופה המשתרעת בין המאה החמש-עשרה למאה השמונה-עשרה. במאות השנים הללו השתנו ללא הכר פניה של יבשת אירופה וכן זיקתה ליבשות אחרות. בראשיתה של התקופה התרחשו התמורות התרבותיות מרחיקות-הלכת של הרנסנס, ואילו בהמשכה פרצו הסערה הדתית של הרפורמציה ואחריה המהפכה המדעית והנאורות. ואולם, התקופה התאפיינה גם במלחמות אזרחים עקובות מדם, ברדיפת מכשפות חסרת תקדים ובשעבוד אירופי רחב היקף של אוכלוסיות לא-אירופיות. חברי הסגל של החוג להיסטוריה עוסקים בהיבטים שונים של תקופה מורכבת ומרתקת זו, בדגש על תולדות גרמניה, איטליה וצרפת ועל תולדות הקולוניאליזם האירופי. תלמידי החוג ייחשפו במהלך לימודיהם לסוגיות מגוונות בהיסטוריה הכלכלית, החברתית, התרבותית, האינטלקטואלית והדתית של העת החדשה המוקדמת, כמו-גם בהיסטוריה של המגדר, של המשפחה ושל המיניות.

• סגל
  • מאמרים
  • מערכי שיעורים
  • העת החדשה המוקדמת ברשת