תואר שני

תואר שני במקרא 

לימודי התואר השני נועדו להקנות כלים מתקדמים להוראה ומחקר עצמאי בספרות המקראית על עושר רבדיה ופניה, והם ממוקדים בסמינריונים ושיעורי עומק בשאלות עדכניות בחקר המקרא כגון: שאלת התהוות ספרי המקרא ותהליך התגבשותם, נוסחי המקרא ותרגומיו השונים, מחשבת המקרא על מגוון הדעות והאמונות שבה, האמצעים הספרותיים במקרא ודרכי עיצובם, לשון המקרא על רבדיה השונים, ההיסטוריה התרבותית והעולם הרעיוני של עם ישראל ועמי המזרח הקדום כרקע לצמיחת הספרות המקראית ועיצובה, והספרות הבתר-מקראית שנוצרה בימי הבית השני ושרדה למקוטעין בספרים החיצונים ובמגילות מדבר יהודה, כמו גם תולדות הפרשנות המקרא לדורותיה.

 

לימודי התואר השני מתקיימים בשני מסלולים: עיוני ומחקרי. בשני המסלולים ניתנת ההזדמנות לתלמידות ולתלמידים המתקדמים להשתתף בקורסי סמינר ושיעורים בנושאי חתך בחקר המקרא בהנחיית חוקרים מובילים. תלמידי המסלול המחקרי נדרשים גם ללימוד שפה נוספת ברמת מתקדמים (כמו אכדית, יוונית, מצרית, ערבית או שפה אחרת בהתאם לתוכנית המחקר) ומגבשים תוכנית לעבודת מחקר עצמאית בהנחיית מרצה מסגל החוג. 

 

לימודי התואר השני מותאמים לבוגרות ובוגרים מצטיינים בעלי תואר ראשון במקרא. יחד עם זאת החוג מעודד גם תלמידות ותלמידים שהשלימו תואר ראשון בתחום אחר להצטרף ללימודי תואר שני במקרא במסגרת תוכנית השלמות המותאמת באופן אישי לצורכי הלומדים.
לימודי ההשלמה מרוכזים ביום אחד בשבוע במשך שנה (יום ראשון).

הלימודים בחוג מותאמים גם למורים ולזכאים להשתלמויות לימוד המבקשים לרכוש כלים מתקדמים להוראה ומחקר במקרא ונכונים להקדיש יום לימוד מרוכז בשבוע.
לימודי התואר השני מרוכזים ביום אחד בשבוע במשך שנתיים (יום שלישי).  
 

מלגות
החוג מציע מלגות בגובה של עד חצי שכר לימוד למשך שנתיים לתלמידי התואר השני, ומלגות הצטיינות נוספות. 
לפרטים נוספים

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>