אודות בית הספר לפילוסופיה

בית הספר לפילוסופיה, בלשנות ולימודי מדע מהווה מסגרת ללימודים מתקדמיםמחקר ופעילות אקדמית מגוונת בתחומים השונים של ההגות הפילוסופית. בית הספר מתאם את הפעילויות השונות בתחומים אלה באוניברסיטה, לרבות פעילויות רב-תחומיות. בית הספר משמש מסגרת תומכת לעבודות מחקר לתואר שני ומשמש מסגרת יחידתית רשמית בכל הנוגע ללימודי התואר השלישי. בית הספר מעודד את המחקר הפילוסופי על היבטיו השונים, עוסק בפיתוח תכניות לימוד ומחקר משותפות ורב-תחומיות, מארגן כנסים, ימי עיון, סמינרים אינטגרטיביים, קבוצות עבודההוצאה לאור של פרסומים פילוסופיים, וכיו"ב. בית הספר לפילוסופיה מאגד את המסגרות שמתקיימת בהן פעילות פילוסופית קבועה: החוג לפילוסופיה, החוג לפילוסופיה יהודית, המכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונותוהמסלול לפילוסופיה, דת ותרבות בחוג ללימודי מזרח אסיה. כמו כן מאגד בית הספר אנשי סגל נוספים, שחוקרים ומלמדים פילוסופיה במסגרות שונות מחוץ לפקולטה למדעי הרוח – בפקולטה למדעי החברה, בפקולטה למשפטים, בפקולטה לאמנויות, בביה"ס לחינוך ובחוגים שונים בפקולטות למדעים מדוייקים ומדעי החיים.

ראש ביה"ס: פרופ' יוסי שוורץ

רכזת ניהולית: גב' נאוה וינשטוק