אודות בית הספר לפילוסופיה

בית הספר לפילוסופיה, בלשנות ולימודי מדע מהווה מסגרת ללימודים מתקדמים מחקר ופעילות אקדמית מגוונת בתחומים השונים של ההגות הפילוסופית:

• תיאום הפעילויות השונות בתחומים אלה באוניברסיטה, לרבות פעילויות רב-תחומיות ומשמש מסגרת תומכת לעבודות מחקר לתואר שני, ומסגרת יחידתית רשמית בכל הנוגע ללימודי התואר השלישי.
  • עידוד המחקר הפילוסופי על היבטיו השונים, פיתוח תכניות לימוד ומחקר משותפות ורב-תחומיות, מארגן כנסים, ימי עיון, סמינרים אינטגרטיביים, קבוצות עבודה  הוצאה לאור של פרסומים פילוסופיים, וכיו"ב.
  • איגוד המסגרות שמתקיימת בהן פעילות פילוסופית קבועה: החוג לפילוסופיה, החוג לפילוסופיה יהודית, המכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות, והמסלול לפילוסופיה, דת ותרבות בחוג ללימודי מזרח אסיה.
  • איגוד אנשי סגל נוספים, שחוקרים ומלמדים פילוסופיה במסגרות שונות מחוץ לפקולטה למדעי הרוח – בפקולטה למדעי החברה, בפקולטה למשפטים, בפקולטה לאמנויות, בביה"ס לחינוך ובחוגים שונים בפקולטות למדעים מדוייקים ומדעי החיים.

ראשת בית הספר: פרופ' רות רונן

רכזת ניהולית: גב' נאוה וינשטוק

בין ראשי בית הספר בעבר עמדו:

פרופ' שלמה בידרמן

פרופ' יוסי שוורץ