אודות בית הספר לפילוסופיה, בלשנות ולימודי מדע

בית הספר מעודד את המחקר ואת שיתופי הפעולה בין חוקרים בתחומי ידע שונים ופועל למען הידוק הקשר והסולידריות בין חברי הפקולטה למדעי הרוח.

בית הספר לפילוסופיה, בלשנות ולימודי מדע הוא מסגרת לימוד ומחקר לתלמידים מתקדמים לתואר השלישי בתחומי הידע עליהם הוא מופקד : פילוסופיה כללית, בלשנות וחקר השפה, היסטוריה של הרעיונות ושל המדע, פילוסופיה של המדע וחקר הדתות.

בית הספר הוא גם אכסניה אקדמית ומחקרית עבור החוגים השותפים בו, ומקדם פעילויות שונות עבור חוקרים בתחומים אלה, ויוזם פעילויות רב-תחומיות כגון כנסים, סדנאות, וימי עיון, ומעודד שיתופי פעולה בין חוקרים בתחומי הידע השונים.

לימודים לתואר שלישי בבית הספר

כמסגרת אקדמית ללימודי התואר השלישי, בית הספר תומך ומעודד את הכשרתם של תלמידי דוקטורט כחוקרים עצמאיים באמצעות חלוקת מלגות, ומענקי עידוד על פרסום מאמרים והצטיינות אקדמית. כמו כן, מקיים פעילויות ייחודיות עבור הלומדים בו: פורום בית ספרי לדוקטורנטים, סמינריים מתודולגיים בתחומי הדעת הרלוונטים, כמו גם קבוצות לקריאה ומחקר בהם משתתפים הדוקטורנטים.
לתנאי הקבלה לתואר שלישי >>

בבית הספר מתקיימות גם שתי תכניות לתואר שני: התוכנית ללימודים קוגניטיביים של חקר השפה ושימושיה, והתוכנית למדעי הדתות.
התכניות מאפשרות הן מסלול מחקרי (עם תיזה) והן מסלול עיוני (ללא תיזה), והן כפופות ישירות לבית הספר בהיותן תוכניות בינתחומיות במהותן. למידע נוסף >>

תכניות נוספות לתואר ראשון ותואר שני מתקיימות בחוגים השונים המשוייכים לבית הספר.
ניתן להשלים לימודים לתואר ראשון ושני במסגרת החוג לפילוסופיה והחוג לבלשנות, ותוכנית לתואר שני במכון כהן. לימודי התואר השלישי של כל החוגים מנוהלים בבית הספר. למידע נוסף >>

ראשת בית הספר: פרופ' רות רונן

רכזת ניהולית: גב' נאוה וינשטוק