לימודי תואר שני במכון כהן

 

ללמוד במכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות

במוקד פעילותו של מכון כהן עומדים המחקר וההוראה על ההיסטוריה, הפילוסופיה והסוציולוגיה של המדעים המדויקים, של מדעי הטבע ושל מדעי האדם, וכן של העשייה הטכנולוגית והאמנותית. הידע המדעי ורעיונות מתחומים שונים נחקרים ונלמדים במכון בהקשרים תרבותיים רחבים בזיקה לדת, לפוליטיקה, למוסר ולאמנות.

נושאי ההוראה במכון כהן כוללים סוגיות שונות בהיסטוריה של הידע המדעי מהעת העתיקה ועד ימינו, כגון הפילוסופיה והסוציולוגיה של מדעי החיים; ההיסטוריה והפילוסופיה של המדעים הפיזיקליים; ההיסטוריה והפילוסופיה של המתמטיקה; ההיסטוריה האינטלקטואלית של תרבות המערב, האסלאם והיהדות. לצד אלה המכון מקיים גם קורסים בהיסטוריה של מדעי החברה, בתאוריות של ביקורת תרבות, בפרקים בתולדות הפסיכולוגיה ועוד.

במהלך לימודי התואר השני בהיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות נחשפים הסטודנטים למגוון של תחומים ונקודות מבט שמאפיינים את ההוראה והמחקר במכון. הסטודנטים לתואר השני מעמיקים את הידע וההבנה בהיבטים ההיסטוריים והפילוסופיים השונים של מדעי הטבע, החברה והאדם לתקופותיהם. כמו כן, רוכשים כלים אינטלקטואליים, ביקורתיים באמצעותם בוחנים את יחסי הגומלין בין המדע לבין הקשרים רעיוניים שונים: חברתיים, פוליטיים ותרבותיים. 

מכון כהן רואה את תלמידיו כחלק אורגני מקהילה רחבה, ומזמין אותם ליטול חלק אקטיבי בכל פעילויותיו, לרבות חובת נוכחות בסמינר המחקר השבועי של המכון.

 

 


 

המכון מציע שני מסלולי לימודים במסגרת התואר השני

מסלולי הלימוד משקפים את תפישת היסוד של מכון כהן, כמכון מחקר מוביל שבו פעילות אינטלקטואלית מגוונת, על פי סטנדרטים גבוהים של הצטיינות אקדמית. 

 

מסלול מחקרי (כולל עבודת תזה)
מיועד לסטודנטים המעוניינים לקבל על עצמם משימת מחקר מעמיקה של כתיבת עבודת גמר ושוקלים להמשיך בעתיד בלימודי התואר השלישי.למסלול זה, יוכלו להתקבל סטודנטים שבמהלך הלימודים יוכיחו יכולת ראויה לכך, ובתנאי הכרחי של היענות מפורשת מאחד מהמרצים בסגל המכון לפניית הסטודנט/ית לשמש לו/ה כמנחה בכתיבת עבודת הגמר.
 

מסלול עיוני (ללא עבודת תזה) 
מיועד לסטודנטים המועניינים ללמוד לתואר שני רב-תחומי ובין-תחומי, מבלי להתחייב לכתיבת עבודת גמר (תזה).
 

  • הקורסים והסמינרים של המכון פתוחים באופן שווה בפני הסטודנטים בשני המסלולים (המחקרי והעיוני).
  • הסטודנטים בוחרים את המסלול שבו הם מעוניינים להמשיך בסיום שנת הלימודים הראשונה (לימודי התשתית).

 

 



 

משך הלימודים והיקפם

התואר השני בהיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות של מכון כהן אורך לרוב כשלוש שנים (במקרים מסויימים פחות, תלוי ברקע האקדמי*).

השנה הראשונה מוקדשת ללימודי תשתית ושנתיים נוספות של קורסים וסמינריונים לבחירה.

מכון כהן נמצא בשיח פעיל ומתמיד עם חוגים מכל הפקולטות, סטודנטים מכל רחבי הקמפוס ובכל רמות התארים משתתפים במגוון הקורסים שמציע. נוסף על הקורסים שמלמדים מרצים מסגל המכון הקבוע, מזמין מכון כהן מדי שנה בשנה, מספר מורים אורחים מחו"ל, ובהם חוקרים בולטים מתחומי ההיסטוריה, הפילוסופיה והסוציולוגיה של המדעים והרעיונות, שמעבירים קורסים מרוכזים באנגלית.​ 
 

*בהתאם לרקע האקדמי של המועמד ועדת ההוראה עשויה לאשר לימוד של קורסים לתואר גם במהלך שנת הלימודים הראשונה.

 

 


 

מלגות 

מכון כהן מעניק מידי שנה מלגות הצטיינות וסיוע כלכלי החל מהשנה הראשונה ללימודים.

 


 

 

 

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>