סמינר מחקר 15 בנובמבר - עידו הרטוגזון (אוניברסיטת בר אילן): מדיה והתמכרות

10 נובמבר 2021

עידו הרטוגזון

התכנית למדע, טכנולוגיה וחברה, אוניברסיטת בר אילן

מדיה והתמכרות: מה סמים יכולים ללמד אותנו על מערות היחסים שלנו עם טנולוגיה דיגיטלית

שכיחות ההשוואות בין מדיה דיגיטלית לסמים נרקוטיים גוברת בשיח הער על התמכרות לטלפונים חכמים ולטכנולוגיה. מושגים כגון 'הרואין דיגיטלי,' 'קוקאין אלקטרוני,' ו'סמים וירטואליים' נזרקים לחלל האוויר תוך כדי דיונים על התלות הגוברת של משתמשים בגאדג'טים שלהם. ההרצאה תבחן את השיח הקושר בין מדיה דיגיטלית לסמים משורה של זוויות אינטרדיסציפלינריות ובהן לימודי מדיה, כלכלה פוליטית, תיאוריה ביקורתית, STS ולימודי התמכרות. היא תעסוק במספר שאלות מרכזיות ובהן: באיזו מידה ניתן לראות בשימוש כבד בטלפונים חכמים התמכרות ועד כמה הוא דומה להתמכרות לסמים? כיצד משתלבות אנלוגיות המשוות בין סמים למדיה במסגרת חזונות (אימג'ינריז) של טכנולוגיות מידע ובמסגרת התמות התרבויות הרחבות של הקפיטליזם המאוחר? ולבסוף, מה יכולים סמים ללמד אותנו על דרכי המפלט האפשריות ממצב הביש הנוכחי אליו נקלעה החברה?

התכנסות לקפה וכיבוד קל בשעה 17:45 ליד חדר 449

יו"ר: שאול קציר