סמינר מחקר 25 באוקטובר - ז'וזה ברונר (מכון כהן) אורי הדר (ביה"ס למדעי הפסיכולוגיה) ורוני גובר (מכון כהן): חירות ואינדיבידואליזם בפסיכולוגיה

יום ב' 25/10/2021 שעה 18:15, גילמן 496

21 אוקטובר 2021

פרופ' ז'וזה ברונר – מכון כהן

פרופ' אורי הדר – בית הספר למדעי הפסיכולוגיה והמרכז האקדמי רופין

ד"ר רוני גובר – מכון כהן

חירות ואינדיבידואליזם בפסיכואנליזה

שלושת הדוברים ידונו בשאלות העולות מתוך גישות פסיכואנליטיות שונות ביחס לקשר בין הפרקטיקה הטיפולית לבין תפיסות של חירות הפרט.

ז'וזה ברונר יטען שפרויד לא מציג אידאל של חירות אינדיבידואלית במובן המקובל של המושג. לטענתו, הפרקטיקה הפסיכואנליטית הפרוידיאנית חותרת לשינוי מסוג אחר, אותה ינסה להגדיר במהלך תרומתו לדיון.

אורי הדר יסקור את התפיסות של אלתוסר ולאקאן ביחס לאופן שבו מבנים חברתיים מטביעים את עצמם על הפרט וינסה להגדיר את המרווחים הנפשיים שבהם הפרט יכול לכונן את עצמו בתור ייצור ייחודי. הוא ידבר גם על האופן שבו הניתוח הזה מעצב את הטיפול האנליטי ואת מטרותיו.

רוני גובר תנגיד תפיסות של עצמי אחיד לתפיסות של עצמי לכיד ותציע את המחשבה האנליטית ההתייחסותית על ריבוי העצמי, ואת הפרקטיקה האנליטית הנובעת ממנה, כתורמות לחתירה להשגת חירות בהוויה האינדיבידואלית.

מפגש זה מהווה את מושב הנעילה בכנס לזכרו של פרופ' קרלו שטרנגר.

אנא שימו לב לשינויים בזמן ובמקום המפגש

יו"ר: שאול קציר