סמינר מחקר 19 ביוני - נעמי יובל-נאה (האוניברסיטה העברית) - צמחים, גבולות ונופים: ראשית המחקר הבוטני בארץ ישראל

יום ב' 19.6.2023 שעה 18:00, בניין גילמן חדר 449.

13 יוני 2023

הענקת פרס פונקנשטיין תשפ"ג

לקטי קיש בר-און

נעמי יובל-נאה

החוג להיסטוריה, האוניברסיטה העברית

צמחים, גבולות ונופים: ראשית המחקר הבוטני בארץ ישראל

אלכסנדר איג (1894-1938), היה מחלוצי הבוטניקה העברית בארץ ישראל; אחרי מותו נאמר עליו שהיה "ממגליה הראשונים של הברית הקדומה בין צמחי השדות, החולות, ההרים הללו, והאיש הישראלי". בהרצאה אבקש לבחון את המחקר הבוטני שאיג כונן ואת הקשרים שלו עם הפרוייקט הציוני ובעיקר עם המרחב המקומי והאזורי. בהרצאה אתמקד בשלושה אפיקים מחקריים שאפיינו את המחקר הבוטני הציוני בשנותיו הראשונות: העבודה הדיסקריפטיבית (טקסונומית), המיפוי הפיטוגיאוגרפי וחקר הדינמיקות של נופי הצומח. אבקש להראות כיצד הבוטניקה מצד אחד היוותה כלי ליצירת זיקה לאומית לקרקע, אך בו בזמן עוררה גם שאלות מערערות ביחס למרחב ולהשפעת ההתיישבות הציונית על נופי הארץ.

התכנסות לקפה וכיבוד בשעה 17:45 ליד חדר 449.

יו"ר: שאול קציר

הציבור מוזמן