סמינר מחקר 26 ביוני - מוחמד אגבאריה (מכון כהן) - פרשנות אל-ראזי לתורת הקטגוריות האריסטוטלית: קטגוריית הכמות כדוגמה

יום ב' 26.6.2023 שעה 18:00, בניין גילמן חדר 449.

20 יוני 2023

אחמד אגבאריה
מכון כהן, אוניברסיטת תל אביב

פרשנות אל-ראזי לתורת הקטגוריות האריסטוטלית: קטגוריית הכמות כדוגמה

בחיבוריו הלוגיים של פח'ר אל-דין אל-ראזי (נפטר 1210), התיאולוג האשערי הידוע, אין שום התייחסות לתורת הקטגוריות האריסטוטלית כפי שהיה נהוג במסורת שקדמה לו. תיאוריה זו נסקרת בחיבורו הפילוסופי אל-מבאחת' אל-משרקיה (המחקרים המזרחיים) כחלק מהדיון על הנמצאים הקונטינגנטיים. אל-ראזי מזהה את עשר הקטגוריות עם העצמים והמקרים והוא דן בהן באופן אונטולוגי מאחר והן נגזרות מתוך מושג ה'קיום'. באל-מבאחת', הדיון על קטגוריית הכמות התרחב באופן משמעותי בהשוואה לדיון הקצר בקטגוריות של אריסטו. בהרצאתי אטען שעבור אל-ראזי, קטגוריית הכמות היא הקטגוריה העיקרית אחרי קטגוריית העצם והיא ממלאת תפקיד חשוב בהבנת עולם הטבע.

התכנסות לקפה וכיבוד בשעה 17:45 ליד חדר 449.

יו"ר: שאול קציר

הציבור מוזמן