סמינר מחקר 3 במאי (בקמפוס ובזום): סנאית גיסיס (מכון כהן) ומיכל קרבאל טובי (אוניברסיטת תל אביב): חפירות בהווה, חלק ב. המפגש יתקיים בקמפוס וישודר במקביל בזום, ראו פרטים למטה.

01 מאי 2021

יום ב'3/5/2021  שעה 18:00, גילמן 449

סנאית גיסיס (מכון כהן)

מיכל קרבאל טובי (אוניברסיטת תל אביב)

חפירות בהווה, חלק ב

תחת כותרת זו מכונסות בשני מושבים של סמינר המחקר ארבע הרצאות מתחומים שונים המתייחסות למוסתר, מושכח, למתעקש לחרוג מזמנו, למה שנתפס בתורת ״קבוע״ אבל מספר סיפור היסטורי, לקשרים הנחשפים בין ההווה לבין שכבות-עבר נוכחות-מודחקות. ההרצאות מנסות להראות כיצד חפירות אלו חותרות תחת ודאויות-ההווה ומאתגרות אותן. במושב השני, סנאית גיסיס תדבר על "חפירות" בגנטיקה של ההווה הישראלי, בהקשר של מחלוקת הכוזרים. מיכל קרבאל טובי תדבר על תרגילים בסדר גודל בהיסטוריוגרפיה של יהדות ארה"ב.

הכניסה למפגש מותרת לבעלי ״תו ירוק״ בלבד ובהתאם להנחיותיו, יש לשלוח אישור מתאים מראש לכתובת cohn@tau.ac.il

המפגש גם ישודר בכתובת

יו"ר: שאול קציר