7 במרץ: הזמנה לפאנל לרגל יום האישה בביה״ס לפילוסופיה - א/ח(י)רות, שיוויון, אחווה: תפיסות תרבותיות ומגדריות במרחב החברתי

03 מרץ 2019

א/ח(י)רות, שוויון, אחווה: תפיסות תרבותיות ומגדריות במרחב החברתי

פאנל בהשתתפות:

פרופ׳ הנרייט דהאן-כלב, אוניברסיטת בן-גוריון

פרופ׳ מנחם פיש, אוניברסיטת ת״א

ד״ר מירי רוזמרין, אוניברסיטת בר-אילן

מטרת הדיון היא להרהר על המושגים א/ח(י)רות, שיוויון ואחווה, מנקודות מבט שונות: פילוסופיות, פוליטיות, פמיניסטיות ומגדריות; כל זאת תחת המעטפת של יום האישה כמחייב דיון אודות תפיסות פמיניסטיות, אך בד בבד מבקש לדבר על פמיניזם כראיית עולם מכלילה ולא מדירה. הדיון ייסוב אודות תפיסות תרבותיות ומגדריות במרחב החברתי, אשר מחד מגדירות ומאידך מגודרות במושגים של agency וזהות עצמית כמו גם נורמטיביות וחירות. הפאנל נערך כחלק מאירועי יום האישה בבית הספר, ואולם הנושאים שיידונו במסגרתו רלבנטיים לכל המגדרים ואנו קוראים לכל מי שמתעניין בהם לבוא ולקחת חלק בדיון.