מחקר אקדמי

 

 

היסטוריה ופילוסופיה של המתמטיקה והמדעים הפיזיקאליים

 

 

פרופ' ליאו קורי 

פרופ׳ קורי הינו דיקאן הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין באוניברסיטת תל אביב.

בשנים האחרונות פעילותו המחקרית מתמקדת בשני תחומים עיקריים: (1) המסורת האוקלידית של ימי הביניים ותקופת הרנסנס; (2) ההיסטוריה של המתמטיקה בתקופת המחשוב. הוא זכה לאחרונה במימון של הקרן הישראלית למדע בנושא "ההיסטוריה של החישוביות בישראל בשנים 1955-1985"

 

לפרטים נוספים אודות פרופ ליאר קורי >>

פרסומים

A Brief History of Numbers, Oxford, Oxford University Press (2015). "Distributivity-like Results in the Medieval Traditions of Euclid's Elements: Between Geometry and Arithmetic", Mathesis Ser. V, Vol. 1 (2), (Jul. Dec. 2016).

"Some distributivity-like results in the the medieval arithmetic of Jordanus Nemorarius and Campanus de Novara," Historia Mathematica (2016).

          

פרופ' שאול קציר

פרופ׳ קציר הוא היסטוריון של המדע והטכנולוגיה. תחומי העניין שלו נעים מן המדע בתקופת יוון העתיקה דרך הפיזיקה והטכנולוגיה במאה העשרים אל ההיסטוריוגרפיה של גרמניה הנאצית. פרסם ספר אקדמי ומספר רב של מאמרים במגוון נושאים בהיסטוריה של המדעים הפיזיקליים כמו גם על טכנולוגיות רלוונטיות ויחסי הגומלין ביניהם במאות התשע עשרה והעשרים, שהופיעו בכתבי עת אקדמיים מובילים בהיסטוריה של המדע, הטכנולוגיה והמערב המודרני.

ספרו של פרופ׳ שאול קציר: From Sonar to Quartz Clock: Technology and physics in war, academy and industry  חוקר את השינוי החל בתופעות פיזיקליות שונות ובוחן את ההשפעה ההדדית של המדע על הטכנולוגיה ולהפך.


 לפרטים נוספים אודות פרופ׳ שאול קציר >>

פרסומים

"Employment Before Formulation: Uses of Proto-Energetic Arguments”, Historical Studies in the Natural Sciences, 49 (2019): 1-40

Editor: Interactions of Interwar Physics: Technology, Instruments, and Other Sciences, special issue of Science in Context, 31(3) (2018), incuding:
- Introduction: “Physics, Technology, and Technics during the Interwar Period”, 251-261
- “The shaping of interwar physics by technology: the case of piezoelectricity,”: 321-350, pre published     manuschript >>

"'In war or in peace:' The technological promise of science following the First World War", Centaurus, 59 (2017): 223-237.

"Technological Entrepreneurship from Patenting to Commercializing: A Survey of Late Nineteenth and Early Twentieth Century Physics Lecturers”, History and Technology, 33 (2017): 109-125.                                     

“Time standards for the twentieth century – telecommunication, physics and the quartz clock”, The Journal of Modern History, 89 (2017): 119–150.  

פרופ׳ קציר ארגן סדרת סדנאות בנושא יחסי הגומלין של הפיזיקה בתקופה שבין מלחמות העולם, כשהראשונה בהם התקיימה באוקטובר 2015 באוניברסיטת תל אביב בשיתוף המרכז להיסטוריה של הידע בציריך (תקציר ההרצאות). הסדנה השנייה התקיימה בבודפשט, בדצמבר 2016.

פרופ' מנחם פיש  

פרופ׳ פיש הוא בעל הקתדרה ע"ש יוסף וסיל מייזר להיסטוריה ופילוסופיה של המדע במכון כהן. הוא ראש הועדה האקדמית של המכון ועורך את כתב העת הבינלאומי להיסטוריה ופילוסופיה של המדע, HOPOS.

בין השנים 2016-2017 שימש כחוקר אורח באוניברסיטת פרנקפורט במכון ללימודים מתקדמים במדעי הרוח.

 

לפרטים נוספים אודות פרופ׳ מנחם פיש >>

פרסומים

"Babbage's Two Lives״ שפורסם ב- British Journal for the History of Science

בשנת 2017 יצא לאור בהוצאת אוניברסיטת שיקאגו ספרוCreatively Undecided: Toward a History and Philosophy of Scientific Agency"

          

ד"ר אורי בלקינד  

לד״ר בלקינד תואר שני בפיזיקה מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני בפילוסופיה מאוניברסיטת נורת'ווסטרן ותואר דוקטור לפילוסופיה מאוניברסיטת וושינגטון.

ד"ר בלקינד הוא מרצה בכיר במכון כהן, ובעברו היה פרופסור באוניברסיטת ריצ'מונד. כמו כן הוא היה עמית בתר-דוקטורט במכון כהן ,באוניברסיטת אונטריו המערבית ובאוניברסיטת פיטסבורג. בספרו Physical Systems: Conceptual Pathways between Space time and Matter שיצא בשנת 2012 בהוצאת ספרינגר, מפתח ד"ר בלקינד גישה פילוסופית ליסודות המגדירים את החלל, הזמן והתיאוריות הפיזיקליות הקלאסיות.

 

לפרטים נוספים אודות ד״ר בלקינד >>

פרסומים

          

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>